Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Τζόγινγκ αντί για jogging

Είναι γνωστό τα τελευταία πια χρόνια σε όλους ότι διανύουμε μια εποχή, όπου η απόκτηση χρημάτων έστω για τα απολύτως απαραίτητα είναι για πολλούς από εμάς ένας Γολγοθάς. Καθημερινά είμαστε αντιμέτωποι με πολλά έξοδα και λίγα έσοδα. Λογικό δηλαδή να αυξάνονται τα επίπεδα άγχους, οι αυτοκτονίες, οι ψυχικές νόσοι, η έλλειψη ισορροπίας στις ανθρώπινες σχέσεις και πολλά άλλα προβλήματα.
Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια είναι η αύξηση του ποσοστού των ατόμων που έχουν εθιστεί στο τζόγο και με λύπη παρατητείται ότι το ποσοστό αυτό αναφέρεται σε νεαρότερα άτομα. Πολλές οικογένειες πια εκτός από τα καθημερινά που καλούνται να καλύψουν, χαράτσια, φόρους κλπ, έχουν πληγεί από άτομα εθισμένα στο τζόγο.
Τα άτομα αυτά ξεκινούν συνήθως παίζοντας στο διαδίκτυο διάφορα παιχνίδια με εικονικά χρήματα, λογικό για να ξεκινήσει ο εθισμός, οι εταιρίες αυτές που δρούν ανεξέλεγκτα, επιτρέπουν  στα άτομα στην αρχή να κερδίζουν, σαν συνέχεια γεννάται η ιδέα ότι εφόσον κερδίζω γιατί να μη δοκιμάσω και με κανονικά χρήματα. Κι έτσι ξεκινάει το κακό...στην αρχή το άτομο κερδίζει, σπαταλώντας πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή  και στη συνέχεια όπως είναι λογικό αρχίζει και χάνει. Κάπου εκεί χάνεται ο έλεγχος, το άτομο θυμώνει και συνεχίζει να παίζει με στόχο αν όχι να κερδίσει τα χαμένα που συνεχώς αυξάνονται, τουλάχιστον να κερδίσει ένα ποσό που έχει βάλει στο μυαλό του.
Πολλοί έφηβοι χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες των γονιών τους κρυφά και δεν αργεί η στιγμή που η κάρτα έχει υπερχρεωθεί και ο γονιός δεν γνωρίζει τίποτα για αυτή τη δραστηριότητα.
Επίσης, πολλοί νέοι 20-35, που είναι άνεργοι δυστυχώς οι περισσότεροι, παίζουν προκειμένου να γεμίσουν την ημέρα τους και να νιώθουν κατά κάποιο τρόπο παραγωγικοί. Μιας και ο ελεύθερος χρόνος είναι άπλετος και χωρίς περιορισμούς κάποια στιγμή χάνουν την άισθηση του χρόνου και καταλήγουν να "παίζουν" μέχρι και 16 ώρες την ημέρα. Η απόγνωση γα την εύρεση μιας θέσης εργασίας, η έλλειψη χρημάτων για τα απαραίτητα, η παραίτηση από οποιοδήποτε άλλο ενδιαφέρον, ο θιγμένος εγωισμός πολλές φορές, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που ενώ είχαν ξεκινήσει μια καριέρα και είχαν κερδίσει την ανεξαρτησία τους αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο πατρικό σπίτι και να συντηρούνται από άλλους πια κι όχι από τον ίσιο τους τον εαυτό τους, έχει επιτρέψει στους νέους την δημιουργία απατηλών ονείρων για εύκολο κέρδος. Και αυτό το όνειρο που φυσικά χρειάζεται τη Θεά Τύχη και το νόμο των πιθανοτήτων με το μέρος τους, είναι πολύ καλά δομημένο για να δημιουργεί παθητικούς ανθρώπους, απαίδευτους, αδύναμους, χωρίς  όνειρα και στόχους...
Αν στην οικογένειά σας υπάρχει άτομο, το οποίο έχετε αντιληφθεί ότι έχει πέσει σε αυτή τη "λούμπα", μη διστάσετε να του μιλήσετε, να επισκεφθείτε ένα ειδικό και να τον παροτρύνετε να σας ακολουθήσει. Δεν θα το κάνετε για τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε αλλά για την υγεία του ατόμου που αγαπάτε.