Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Σεξουαλική ταυτότητα; Whatever works by Woody Allen

Πρόσφατα είδα την ταινία Whatever works του μοναδικού Woody Allen, όπως σε όλες τις ταινίες του έξυπνοι και πνευματώδεις διάλογοι, με όμορφο λεξιλόγιο και φυσικά τέλεια έκφραση συναισθημάτων. Ο γνωστός νευρωτικός τύπος του Allen ξεδιπλώνεται στην ταινία και συμπαρασύρει κι άλλους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή μαζί του να εκφραστούν και να ανακαλύψουν το ρόλο τους σαν "κάμπιες". Μοναδικές εναλλαγές και συναισθηματικές καταστάσεις που και ο πιο άκαμπτος χαρακτήρας θα λυγίσει και θα αναρωτηθεί τι πρέπει να κάνει με τη ζωή του.

Η ταινία αναφέρεται στην κρυφή σεξουαλική ταυτότητα που κρύβουμε μέσα μας, τον πατέρα που ψάχνουμε, τις ορμές που καθηλώνουμε και τις ασύνειδες επιθυμίες που μπλοκάρουμε για πάντα.

Ποιανού είναι η σεξουαλική ταυτότητα; Της κοινωνίας ή δική μας υπόθεση; Μπορούμε να την αποδεχθούμε και να την βάλουμε στα όρια του ούτως ή άλλως επιβαλλόμενου καθωσπρεπισμού και να την βιώσουμε χωρίς να στερούμε στιγμές ευτυχίας από τον εαυτό μας, τη ζωή μας και την ανάγκη μας για ενέργεια.

Θα πρότεινα να δείτε την ταινία και να συζητήσουμε πάνω σε αυτό....δείτε την τέλεια έκφραση συναισθημάτων, την άψογη προσαρμογή ενός ατόμου σε καταστάσεις προκειμένου να μάθει και να νιώθει ότι υπάρχει....δείτε την απελευθέρωση της κάμπιας και την μεταμόρφωσή της σε πεταλούδα....
Περιμένω e mail σας και προτάσεις πάνω σε αυτό.....